Sunday, October 1, 2023

Bulgarian EU commissioner Iliana Ivanova visits our school

  На 29 септември 2023 година екип на Националната финансово-стопанска гимназия в гр. София взе участие в дискусия относно възможностите, които Европейският съюз предоставя на младите хора. Събитието беше част от първата официална визита в България на комисаря по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова.  

  Учениците от НФСГ представиха богатата палитра от дейности с европейско измерение в училището, демонстрираха гражданска позиция и социална ангажираност по въпроси, които касаят бъдещето на Обединена Европа. В хода на разговора бяха споделени лични впечатления и опитът в работата по  проектите: “EU Career Navigator”, “From Facebook to Tik Tok. Become a savvy digital citizen.“ и “Past in Future Bridge”, финансирани по програма “Еразъм+”, както и участието на възпитаници на гимназията  в еТwinning проекта “Smart City”.

В официалната книга за гости на гимназията комисар Иванова написа:

"Скъпи ученици и учители, бъдете смели и вярвайте в себе си! Работете много и постигайте своите дръзновени цели! Гордейте се със своите български корени и никога не забравяйте България!".

Общността на НФСГ благодари  на Представителството на ЕК в България и неговия ръководител Бойко Благоев, на Бюрото на Европейския парламент с ръководител Теодор Стойчев и на екипа на ЦРЧР, по предложение на който НФСГ беше избрано за училище-домакин на дискусията. 

Еразъм екип в Националната финансово-стопанска гимназия 

Публикация във ФБ страницата на ЦРЧР:





ФБ публикация в на страницата на ЦРЧР ТУК