Sunday, December 31, 2023

Световна седмица на предприемачеството

В НФСГ участва в Световната седмица на предмипемачеството със състезания по креативно и иновативно мислене, работилници за идеи, срещи с предприемачи под наслов „За предприемачите – от извора“ и др. В рамките на една седмица участниците създават атмосфера на предприемачески дух и поведение. 

Допълнителна информация и програмата на събитието ТУК  

НФСГ - част от програмата „Екоучилища“

 Водена от идеята за споделяне на обществената и личната отговорност за опазване на околната среда, през учебна 2023/2024 година общността на НФСГ предприе стъпки, за да се присъедини към семейството на Екоучилищата. 

„Кампанията „Влез в зеления кръг“ има за цел да изгради най-голямата мрежа от Екоучилища на Балканския полуостров и да подготви бъдещите поколения като активни граждани, които поемат обществената отговорност за опазване на околната среда“. 

Програмата „Екоучилища“ е елемент от съвместния проект „Влез в зеления кръг“ между „Девин“ ЕАД и Българско Движение „Син флаг“, подкрепен от МОН и МОСВ.

More information HERE

eTwinning project SAVE. BE HAPPY и получен знак за европейско качество

eTwinning проектът SАVE, BE HAPPY в НФСГ развива СТЕМ умения у учениците в часовете по английски език в осми клас 

През последните четири месеца учениците от 8.в и 8.ж клас в НФСГ взеха участие в eTwinning проекта на тема Save, Be happy под ръководството на своите учители Теодора Лазарова и Доминик Стоянов, в партньорство с училища от Турция, Хърватия и Азербайджан. Координатор на проекта за българското училище беше Цветелена Таралова, която е и eTwinning посланик. 

Основната цел на проекта беше развитие на СТЕМ уменията у учениците чрез наблюдение на заобикалящата среда и търсене на ефективни решения за пестене на вода и електроенергия. Наред с това проектните дейности бяха ориентирани и към култивиране на отговорно и активно гражданско поведение, към усъвършенстване на дигиталните компетенции и уменията за междукултурно сътрудничество.  

More information HERE

Publication of HRDC Here




New Erasmus+ project

 НФСГ набира кандидати за участие в международен проект Jobs for a sustainable Planet , финансиран по програма „Еразъм+” 2023-1-FR01-KA220- SCH-000159511, в периода 1.10.2023 – 30.11.2025 

Участници: Франция – координатор, Финландия, Хърватска, Италия и България. 

РАБОТЕН ЕЗИК: английски 

ЦЕЛ НА ПРОЕКТА: развитие на умения за междукултурно общуване и работа в международен екип, комуникация на английски език, усвояване на знания и умения, които ще изградят отговорно социално поведение, отношение към темата за устойчивото развитие и професиите, които ще бъдат значими за в бъдеще в името на това да живеем в една екологична и отговорна пред планетата среда

More information HERE

Mobilities of students and teachers - selection procedure

 School website announcements:

Students' application form HERE
Accompanying teachers application form HERE
Teachers' courses HERE

КРИТЕРИИ: ОБЩ БРОЙ ТОЧКИ 100

1. Езикови умения на роден език - 20 точки

2. Езикови умения на чужд език - 20 точки

3. Мотивационно писмо и апликационна форма - 20.точки

4. Активно участие в училищния живот (комуникационни умения, организационни умения, мотивация, работа в екип и др.), - 20 точки

5. Интервю  - 20 точки

Допълнителни 5 точки - за затруднено материално положение или СОП