Saturday, August 19, 2023

Cultural programme with the course organiser Vitalis in Germany - Drezden

10 април 2023

Дрезден


В понеделник сутрин се събудихме с усмивка и готови за приключения, затова веднага след закуска се качихме в автобуса и потеглихме за Дрезден - градът, живеещ втори живот. Той е четвъртият по големина Германия след Берлин, Хамбург и Кьолн.


Когато пристигнахме ни посрещна екскурзовод, който ни помогна да опознаем градчето и в малките детайли. Дрезден се простира от двата бряга на река Елба, затова именно тя беше първата ни дестинация. Движението между двата бряга на града се осъществява благодарение на 9 моста, които са неделима част от пейзажа на града и му придават неповторим чар.


Блестящото излъчване на града се дължи и на факта, че той е възстановен от разрушенията по време на Втората световна война.


Преминахме през великолепната опера Semper и историческия център на Дрезден. Видяхме забележителности, като например стенописът на конното шествие на Саксония, Fürstensug или арт-музея Albertnum. 


В свободното си време посетихме емблематичната катедрала Frauenkirche, която е сред най-значимите дестинации както за Германия, така и за Европа.








Текстът и снимките са с автори Рая Асенова и Анна Бончева